Gefrituurde kabeljauw op een ferme pistolet
Wat hebben we nodig:
- 55 gr bloem
- 55 gr maïzena
- 5 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 70 ml bier, ijskoud
- 70 ml spuitwater, ijskoud
- 4 vierkante stukken kabeljauw
- peper van de molen
- zout
- bloem
Hoe gaan we te werk:
- Meng de bloem met de maïzena, het bakpoeder en het zout in een kom. Gebruik hiervoor een garde.
- Giet het bier en het spuitwater bij de droge producten en meng goed met de garde.
- Dek af en zet het beslag toch zeker een uurtje in de koelkast.
- Verwarm de frituurpan op 175°C.
- Dep de kabeljauw zo droog mogelijk met keukenpapier.
- Kruid de vis aan beide zijden met peper en zout.
- Wentel de vis door bloem en schud overtollige bloem af. Dit bloemlaagje zal helpen om het beslag beter te laten hechten aan de vis.
- Haal de vis door het redelijk dikke beslag en laat overtollig beslag wegdruppen.
- Leg de vis voorzichtig in de warme olie en laat hem 8 min bakken tot hij goudbruin gekleurd is.
- Laat de kabeljauw na het frituren uitlekken op een rooster, zodat hij mooi knapperig blijft.
TIP:
Het beslag mag niet te lopend zijn. Als je ziet dat het beslag de vis niet mooi bedekt, voeg dan nog wat extra bloem toe.
Reacties