Dadelpasta

Foto Cathy Van de Moortele

Heel erg lekker als broodbeleg, maar ook als vulling voor koekjes: dadelpasta. In mijn voorraadkast stond een bokaal met medjoul dadels, die al behoorlijk versuikerd waren en er niet meer zo aantrekkelijk uit zagen. Helemaal niets mis mee, ze smaakten nog steeds goed. Ik besloot om ze te verwerken tot een smeuïge dadelpasta. En OMG.... bij het overlepelen van de pasta in een bokaaltje, verdween er af en toe een lepel in mijn mond. Omdat het zo lekker is...
Wat denk je? Zouden we deze dadelpasta morgen als vulling gebruiken voor koekjes?

Wat hebben we nodig:

  • 400 gr medjoul dadels
  • 25 gr boter, gesmolten
  • 10 ml water

Hoe gaan we te werk:

  • Haal de pitten uit de dadels en gooi die weg.
  • Doe alle ontpitte dadels in een stoommandje en stoom ze zacht in 20 min op 100°C.
  • Test of de dadels zacht genoeg zijn: je moet ze heel makkelijk tussen de vingers kunnen pletten.
  • Cutter de dadels glad in de keukenrobot.
  • Voeg de gesmolten boter en het water geleidelijk aan toe tijdens het cutteren.
  • Voilà! Makkelijker kan niet toch?

TIP:

Breng de dadelpasta over in een bokaal of in een hermetisch gesloten bakje. Bewaar in de koelkast voor 3-4 weken of tot een jaar in de vriezer.

Reacties