Beef stroganoff

Foto Cathy Van de Moortele

Ik had maar één filet pur in huis en we zijn er allebei dol op. Dan moet je oplossingen bedenken voor het avondmaal: beef stroganoff!

Wat hebben we nodig:

  • 1 filet pur, drooggedept
  • peper van de molen
  • zout
  • olijfolie
  • klontje boter
  • 1 ui, gepeld en in repen gesneden
  • 250 gr champignons, schoongemaakt en in plakken gesneden
  • bloem
  • 250 ml runderbouillon
  • 250 ml (zure) room
  • verse bieslook, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Kruid de filet pur aan beide zijden met peper en zout.
  • Halveer de filet pur en snij hem in dunne plakjes.
  • Laat je pan goed warm worden en doe er dan wat olijfolie en boter in. Laat die ook weer goed warm worden.
  • Schroei het vlees 30 sec aan, draai het om met een tang en korst ook de andere kant.
  • Haal het vlees uit de pan en hou het apart.
  • Fruit de uien aan in het resterende vet tot ze wat zachter zijn. Ze mogen zeker kleuren.
  • Voeg de champignons toe en bak ze mee.
  • Kruid met peper en zout.
  • Strooi een flinke eetlepel bloem over de groentjes en laat die even meebakken.
  • Blus de champignons met de bouillon en laat die goed doorkoken.
  • Voeg de (zure) room toe en verminder het vuur een beetje. 
  • Van zodra de saus dikker wordt, voeg je het vlees weer toe.
  • Werk af met gesnipperde bieslook.

TIP:

Vergeet niet om brood te serveren bij dit gerecht om de saus mee op te deppen.
Het recept vraagt oorspronkelijk om zure room, maar als je die niet in huis hebt: het lukt ook prima met gewone room.

Reacties