Koekjes met dadelpasta
Foto Cathy Van de Moortele |
Je voelde het al aankomen he? Inderdaad, we gaan koekjes met dadelpasta maken. Het koekje is een beetje zoals een zandkoekje en de vulling is heerlijk zoet. Je hebt iets meer dadelpasta gemaakt dan je nodig hebt in dit recept, maar das helemaal niet erg, want dat peuzel je toch op.
Wat hebben we nodig:
- 1 ei
- 1 eierdooier
- 60 gr fijne griessuiker
- 115 gr boter, gesmolten en afgekoeld
- 280 gr patisseriebloem
- 5 gr bakpoeder
- 200 gr dadelpasta
- 10 gr boter
Hoe gaan we te werk:
- Meng het ei met de eierdooier en de suiker tot de suiker helemaal opgelost is.
- Klop nu de afgekoelde boter door de eiermassa.
- Zeef de bloem met het bakpoeder boven de natte ingrediënten en meng goed tot een playdough-achtig deeg dat niet aan de handen blijft kleven.
- Verwarm de oven voor op 220°C en zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
- Verdeel het deeg in 2 gelijke delen.
- Bestuif je werkblad met wat bloem.
- Rol de twee porties deeg uit tot gelijke rechthoeken.
- Meng de dadelpasta goed met de boter.
- Besmeer beide rechthoeken met dadelpasta en leg ze daarna op elkaar zodat de twee kanten met dadel elkaar raken.
- Versnijd het deeg in gelijke repen. Met een vork druk je er streepjes in (doop de tanden van je vork in bloem).
- Bak de koekjes 7 - 9 min of tot ze lichtgekleurd zijn. De bodem moet bruin zien.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
TIP:
Ik zou deze koekjes zelfs bij het ontbijt kunnen eten. Ik heb er alvast enkele in een doosje in mijn handtas gestopt, voor die trekjes onderweg.
Reacties