Romige Toscaanse kip
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik merk hier precies wat extra kiprecepten op deze week, of ligt dat aan mij? Deze maand probeer ik de vriezer eens leeg te halen en recepten te bedenken met wat ik nog in huis heb. Met één kipfilet kan je al veel kanten op en de koelkast is meteen ook opgeruimd. Wij eten liefst pasta bij deze Toscaanse kip maar als jij liever voor aardappelpuree gaat of rijst: feel free.
Wat hebben we nodig:
- 1 kipfilet
- peper van de molen
- zout
- gedroogde oregano
- chilivlokjes
- olijfolie
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gepeld en geperst
- 300 gr kerstomaatjes, gehalveerd
- 5 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
- 60 ml witte wijn
- 2 handenvol jonge spinazie, gewassen
- 200 ml room
- Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
- Snij de kipfilet horizontaal door, zodat je er twee hebt.
- Kruid aan beide zijden met peper, zout, oregano en chili.
- Laat wat olijfolie goed warm worden in een brede hapjespan en bak de kipfilets aan beide zijden goudbruin. Ze hoeven nog niet gaar te worden. Haal de kip uit de pan.
- Voeg de ui en look toe en fruit die even mee zodat alles wat zachter wordt.
- Voeg de kerstomaatjes en de zongedroogde tomaatjes toe en roer om.
- Blus met witte wijn. Laat de wijn praktisch uitkoken.
- Roer de spinazie door de tomaatjes.
- Giet de room in de pan en warm goed door.
- Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze op een matig vuur garen. De saus zal ondertussen mooi indikken.
- Rasp naar believen Parmezaanse kaas over het gerecht en laat die mooi wegsmelten.
TIP:
Verwijder alle onzuiverheden zoals bloed en witte pezen uit de kipfilet.
Reacties