Spaghetti met Bleu d'Auvergne en kerstomaat
Foto Cathy Van de Moortele |
Zo eenvoudig, zo lekker.
Wat hebben we nodig:
- verse pasta op basis van 2 eieren en 200 gr pastabloem
- olijfolie
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 150 gr gerookt spek, in fijne reepjes gesneden
- 300 gr kerstomaatjes
- fleur de sel
- peper van de molen
- 100 gr Bleu d'Auvergne, verkruimeld
- verse bladpeterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Maak het pastadeeg en laat het 30 min rusten.
- Rol het deeg uit en verwerk het tot spaghetti. Ik gebruik hiervoor mijn lasagneroller en spaghetti-accessoire op mijn Kenwood.
- Zet een grote pot met ruim, flink gezouten water op het fornuis klaar. De verse spaghetti hoeft maar 2-3 min te koken.
- Laat wat olijfolie warm worden in een grote hapjespan.
- Fruit het sjalotje glazig en voeg het spek toe.
- Laat het spek mooi krokant bakken.
- Voeg de kerstomaatjes toe en zet het vuur wat lager tot de tomaatjes openbarsten.
- Kruid met zout en peper.
- Kook de spaghetti gaar en meng hem - samen met 1 pollepel pastakookvocht - onder de saus.
- Roer 80 gr van de verkruimelde kaas door de pasta.
- Verdeel de pasta over 2 diepe borden.
- Werk af met vers gesnipperde peterselie en de rest van de kaas.
TIP:
Bleu d'Auvergne is een blauwschimmelkaas die niet te hard doorsmaakt. Ideaal in dit gerecht, zodat de kaas aanwezig is maar niet overheerst.
Wees voorzichtig met het zout, daar de kaas ook al goed gezouten is.
Reacties