In boter gegaarde krieltjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 10 krieltjes, gewassen
- 1 laurierblad
- 1 tak rozemarijn
- peper van de molen
- fleur de sel
- enkele klontjes boerenboter
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm het warmwaterbad voor op 90°C en stel de tijd in op 2u.
- Neem een vacumeerzak en vouw de rand om.
- Snij de krieltjes horizontaal door en stop ze in de zak met de kruiden en de boter.
- Laat de zak in het warme water zakken van zodra de temperatuur bereikt is.
- Na het garen zet je een (gietijzeren) pan op het vuur en je laat die goed warm worden.
- Snij de zak open en gooi de rozemarijn en laurier weg.
- Giet de zak leeg in de hete pan en gebruik een tang om de krieltjes met de snijkant naar beneden in de boter te leggen.
- Laat de aardappeltjes mooi korsten tot je een lichtbruin randje ziet aan de krieltjes.
- Werk af met nog wat extra fleur de sel en serveer.
TIP:
Heb je geen sous-vide apparaat? Dan kan je de gevacumeerde aardappeltjes ook garen in water dat net van het kookpunt af is.
Reacties