Pizza met pesto van boerenkool

Foto Cathy Van de Moortele

De pesto van boerenkool is hier bijzonder in de smaak gevallen. Op het werk maak ik al graag eens een pizza als voorgerecht en vandaag had ik mijn zelfgemaakte pesto meegebracht. Mijn tafelgasten hadden nog niet eerder boerenkool geproefd, maar waren zeker verrukt over deze gepimpte pizza margherita.

Wat hebben we nodig:

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 250°C en laat een pizzasteen mee opwarmen.
  • Volg de werkwijze voor het vormen van het deeg in het pizzarecept.
  • Leg het deeg op bakpapier op een pizzaschep of grote plank met steel.
  • Besmeer het deeg met de pizzasaus. Doe dat met de bolle kant van de lepel en laat de randjes van het deeg vrij.
  • Strooi de geraspte kaas op de saus, te beginnen aan de buitenkant en zo naar het midden toe.
  • Meng de pesto met extra olijfolie en leg hier en daar een hoopje pesto op de pizza.
  • Schuif de pizza in de oven op de pizzasteen.
  • Laat de pizza 5 min bakken en trek dan het bakpapier weg.
  • Laat de pizza nog even in de oven staan, tot hij mooi gekleurd is.
TIP:

Zelfgemaakte pesto kan je wel even bewaren in de koelkast, als je hem telkens afdekt met een vers laagje olijfolie. Zorg ook altijd dat je een propere lepel gebruikt als je pesto uit het bokaaltje haalt. Zo vermijd je dat hij beschimmelt.




Reacties