Gravad lax met cavi-art
Foto Cathy Van de Moortele |
Voor het eerst heb ik een bokaaltje cavi-art in huis gehaald: nep-kaviaar, gemaakt van zeewier. Je kan het gebruiken ter vervanging van lompviseitjes en de smaak is echt heerlijk. Het oogt ook mooi en ik hou van de smaak op gravad lax. Persoonlijk hou ik meer van gravad lax dan van gerookte zalm. Gravad lax (of gravlax) is zalm, gemarineerd met peper, zout, dille en suiker.
Wat hebben we nodig:
- een vierkant wit brood, ongesneden
- boter
- enkele plakjes gravad lax
- cavi-art
- verse dille
- enkele roze peperkorrels
Hoe gaan we te werk:
- Snij de korsten van het brood en snij het brood in gelijke sneden, niet te dun, niet te dik. Als je een snijmachine hebt, dan heb je gegarandeerd gelijke sneden.
- Besmeer het brood met een laagje boter. Vergeet de randjes niet.
- Beleg het brood met een enkele laag gravad lax.
- Dek af met plastic folie en zet de toastjes een uurtje in de vriezer of tot je ze wilt serveren.
- Haal de toastjes uit de vriezer.
- Snij de kantjes mooi recht en snij het brood daarna in gelijke vierkantjes.
- Beleg met een lepeltje cavi-art.
- Werk af met een sprietje verse dille en roze peperkorrels.
TIP:
Het duurt niet lang voor je belegde toastjes ontdooid zijn. Ideaal voor een last minute aperitiefhapje.
Reacties