Barraquito

Foto Cathy Van de Moortele

Alom gekend op de Canarische eilanden: barraquito. Wij zullen sneller kiezen voor Irish Coffee, maar als je Licor43 in huis hebt, probeer dan eens om barraquito te maken. Je zal blij verrast zijn!

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml gecondenseerde gesuikerde melk
  • 50 ml Licor43
  • 100 ml magere melk
  • 1 espresso
  • kaneel of pure cacao

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een hoog glas klaar, niet te wijd.
  • Giet de gecondenseerde gesuikerde melk in het glas.
  • Giet er de Licor43 op, met een lepel tegen de kant, zodat het likeur op de lepel loopt en niet op de gesuikerde melk. Dit zal ervoor zorgen dat de laagjes mooi gescheiden blijven.
  • Stoom de melk en schep het melkschuim op de Licor43.
  • Giet nu de rest van de verwarmde melk voorzichtig op het schuim. Gebruik ook hier weer een lepel tegen de zijkant van het glas, zodat de laagjes gescheiden blijven.
  • Giet nu de espresso op de lepel tegen de zijkant van het glas.
  • Schep resterend melkschuim om de koffie.
  • Bestuif het geheel met kaneel of pure cacao.

TIP:

Je kan de Licor43 ook vervangen door TiaMaria, maar dan heb je niet helemaal hetzelfde effect. Met de Licor43 maak je ook schitterende tiramisu.
Magere melk kan je beter stomen dan volle melk.
Gecondenseerde gesuikerde melk heb ik altijd in huis, om choco van te maken. Je vindt het in de betere supermarkten, bij de melkproducten, in blikken. Je hebt ook tubes van deze gecondenseerde gesuikerde melk. Deze zijn ideaal voor barraquito's, omdat ze niet zo groot zijn en je hebt maar 50 ml nodig per glas. Bewaar resterende gecondenseerde melk in de tube in de koelkast.
Als je geen steamer hebt: doe de melk in een bokaaltje met deksel. Sluit het deksel en schud hard gedurende 30 sec. Open de bokaal en zet hem 30 sec in de microgolf op het hoogste wattage. Klaar!
Verrijk je barraquito met een schilletje limoen.

Reacties