Salsa van kaki en granaatappel

Foto Cathy Van de Moortele
Haal je deze prachtige fruitsoorten wel eens in huis? Kaki (ook wel gekend onder de namen sharon en persimmon) is lekker zoet en een ideaal vitamine C-bommetje voor in de herfst- en wintermaanden. Alhoewel je kaki best heel rijp eet (de schil moet zelfs een beetje doorzichtig worden), kies ik voor deze salsa een versie die nog iets steviger is, zodat je hem in fijne blokjes kan snijden. 

De granaatappel is er nog zo eentje, die ik graag zie komen in de koude maanden, omdat hij zo stralend rood van kleur is, precies kleine robijntjes, die granaatappelpitten. Serveer de salsa met tortilla chips en zet de avond goed in.

Wat hebben we nodig: 

  • sap van 1/2 limoen
  • 1/2 rode ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
  • 1/3 komkommer, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 San Marzano tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 kaki, geschild en in fijne brunoise gesneden
  • de pitten van 1/4 granaatappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • koriander, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Doe het limoensap in een kom.
  • Voeg de rode ui, komkommer, tomaat, kaki, granaatappelpitjes en olijfolie toe.
  • Meng goed om.
  • Kruid met peper, zout en koriander.
  • Serveer meteen met tortilla chips.

TIP:

Geen fan van koriander? Vervang die gerust door platte peterselie of bieslook.

Reacties