Angus beef burger
Foto Cathy Van de Moortele |
Lekker eten begint met lekkere basisproducten. Ik kreeg de kans om een vleesbox te bestellen bij Good Meat, groothandel voor de horeca en leverancier van kwaliteitsvlees. Deze beef burgers zijn 100% Belfurn Angus rundsvlees, vlees met karakter en ambachtelijk bereid. En dat proef je. Ik heb mijn rundsburgers graag à point, zoals ik een steak zou serveren, maar dat is volledig aan jou.
Wat hebben we nodig:
- 2 Angus rundsburgers
- geklaarde boter
- peper van de molen
- fleur de sel
Hoe gaan we te werk:
- Laat de burgers mooi op kamertemperatuur komen voor je ze gaat bakken, zodat het vlees niet schrikt en krimpt.
- Zet een gietijzeren pan op het vuur, die net groot genoeg is om 2 burgers te bakken.
- Laat een klont geklaarde boter smelten en goed warm worden.
- Kruid de burgers met peper en zout.
- Leg de burgers in de pan van zodra de boter uitgebruist is.
- Zet meteen een tweede gietijzeren pan (omwille van het gewicht) op de burgers, zodat de onderkant van het vlees goed tegen de pan wordt aangedrukt.
- Laat de burgers mooi bakken tot ze gekorst en gekleurd zijn. Draai ze niet eerder om.
- Haal de tweede pan weg, draai de burgers om zonder er in te prikken. Giet wat geklaarde boter uit de pan met een lepel over de burgers en zet de tweede pan er weer op. Bak de tweede kant iets minder lang.
- Serveer.
TIP:
Serveer de burgers op zelfgemaakte briochebroodjes of kraakverse Belgische pistolets.
Als je geklaarde boter gebruikt ipv gewone boter, dan heb je niet die kleine, zwarte, verbrande spikkeltjes in je boter, die zorgen voor een bittere nasmaak. Geklaarde boter maak je, door roomboter op lage temperatuur te smelten en de eiwitten die bovendrijven, er af te scheppen.
Reacties