Verdronken eitjes op spinazie
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 grote aardappelen, geschild en gewassen
- 900 gr verse spinazie, gewassen
- peper van de molen
- zout
- nootmuskaat
- melk, heet
- klontje boter
- 5 zachtgekookte eieren, gepeld en doormidden gesneden
- 40 gr vetstof
- 40 gr vloeiende bloem
- 500 ml melk
- 100 gr Emmenthal, geraspt
- Snij de aardappelen in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water.
- Laat de spinazie met aanhangend vocht slinken in een kookpot.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Laat de spinazie uitlekken en duw er al het vocht uit.
- Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen.
- Stamp de aardappelen fijn (of gebruik een aardappelknijper of passe-vite), voeg voldoende hete melk toe om de puree smeuĆÆg te maken. Werk af met een klontje boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een ovenschaal lichtjes in en schep er de aardappelpuree in.
- Beleg met de uitgeknepen spinazie.
- Schik de eitjes op de spinazie, met de snijkant naar beneden.
- Laat de vetstof smelten in een steelpannetje en roer er de bloem onder.
- Laat de bloem even meebakken (niet kleuren) tot je een roux bekomt.
- Giet de melk er in deeltjes bij en blijf steeds goed kloppen tot je een mooi gebonden maar toch nog schenkbare saus bekomt.
- Kruid de saus met peper, zout en nootmuskaat.
- Roer de kaas onder de saus en laat hem smelten.
- Giet de saus over de eieren en zorg dat ze helemaal bedekt zijn.
- Zet de schotel 30 min in de oven.
Je kan de ovenschotel nog bestrooien met extra kaas of met wat paneermeel en dan kort onder de grill laten kleuren.
Reacties