Bolon de verde
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 groene bakbananen (plantains)
- 50 gr boter
- 50 gr mozzarella cucina
- 25 gr chorizo (facultatief), ontveld
- Snij de bananen overlangs door de schil en trek de schil er met je handen af. Dat gaat niet zo makkelijk. Probeer om zo weinig mogelijk van het vruchtvlees te verliezen en gebruik je mes om de schil te scheiden van de banaan.
- Snij de bakbananen in gelijke stukken en kook ze zacht in licht gezouten water.
- Plet de gekookte bananen met een vork of gebruik een pureestamper.
- Meng de geplette bakbananen met de boter.
- Snij de mozzarella en de chorizo in kleine blokjes.
- Meng de kaas met de chorizo onder de vulling.
- Verwarm de frituurpan op 180°C.
- Maak gelijke balletjes (ik heb ze zo groot als bitterballen gemaakt, maar eigenlijk horen het kleine tennisballen te zijn) en frituur ze tot ze goudbruin en crispy zijn.
- Laat de bolon de verde even uitlekken op keukenpapier en serveer ze onmiddellijk.
Je kan de niet-gefrituurde balletjes gewoon invriezen om ze op een later moment te serveren.
Je kan de bakbanaan ook in plakken snijden en ze bakken in de pan, in wat boter, tot ze zacht zijn. Draai ze dan regelmatig om.
Reacties