Lunchdoos
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 Harry's Maxi burger broodjes
- sausjes naar keuze
- klontje boter
- 1 ei
- peper van de molen
- zout
- 3 plakjes pancetta
- 1 plak jonge kaas
- 50 gr gemarineerde kippenreepjes
- verse bieslook, gesnipperd
- Leg de grill in de oven aan.
- Open de hamburgerbroodjes (ze zijn reeds voorgesneden) en leg de broodjes op een rooster, met de binnenkanten naar boven.
- Toast de broodjes tot ze zeer licht gekleurd/getoast zijn.
- Voorzie de onderste helft van de broodjes van een sausje naar keuze.
- Laat een klein beetje boter smelten in een klein pannetje.
- Kluts het eitje en kruid het met peper en zout.
- Bak een omeletje van het ei op een medium vuur.
- Ondertussen leg je een dubbel vel keukenpapier op een microgolfbestendig bord.
- Leg de plakjes pancetta op het keukenpapier en laat die gedurende 3-4 min garen in de microgolf op volle kracht. Stop tussentijds om te kijken hoe ver de pancetta al gegaard is. Elke microgolf is anders.
- Eens het spek krokant is, haal je het uit de microgolf.
- Leg het omeletje op het broodje en dek af met de krokante pancetta. Strooi wat vers gesnipperde bieslook over de pancetta en beleg met de bovenkant van het broodje.
- Veeg het pannetje schoon en bak de gemarineerde kippenreepjes kort aan, zodat ze wel gaar zijn, maar niet uitdrogen.
- Voorzie de onderkant van het tweede broodje van een sausje naar keuze en leg er een plak jonge kaas op.
- Schep de gebakken kippenreepjes op de kaas, strooi er wat vers gesnipperde bieslook over en dek af met de bovenkant van het broodje.
- Smakelijk!
Ik koop niet zo vaak voorverpakte broodjes, maar deze Maxi burger broodjes vind ik wel eens leuk om mee te geven in het weekend.
Af en toe een lief briefje in de brooddoos van je partner, kan wonderen doen.
Reacties