Aziatische kippenballetjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 450 gr kippengehakt
- 1 eetlepel verse koriander, gesnipperd
- 1 ei
- 60 gr panko (Japans paneermeel)
- 1 koffielepel sriracha
- stukje gember, geschild en geraspt
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 1 eetlepel sojasaus
- peper van de molen
- snuifje zout
- 1 koffielepel suiker
- Meng alle ingrediƫnten onder elkaar in een kom.
- Vorm kleine balletjes (hapklaar) met licht vochtige handen.
- Laat wat vetstof smelten in een grote braadpan en bak de balletjes rondom rond bruin.
- Laat ze nog even verder garen op een zacht vuur.
Je kan de balletjes ook koken in bouillon als je dat wilt.
Ik heb altijd een doosje koriander in de diepvries. Koriander wordt hier niet zo heel vaak gebruikt als vers kruid en dan komt zo'n diepvriesdoosje wel van pas.
Reacties