Aziatische kippenballetjes

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou van de Aziatische keuken, van gember, koriander, chili, sojasaus. Kippengehakt wordt hier niet zo vaak gekocht, maar daar heb ik vandaag verandering in gebracht om eens een andere soort gehaktballetjes te maken. Ze werden gebakken en daarna geserveerd in een kom ramen noodle soep, met shii-take en postelein, maar je kan ze ook bijvoorbeeld eten bij rijst en zoetzure saus. Dit recept is goed voor 35 balletjes.

Wat hebben we nodig:
  • 450 gr kippengehakt
  • 1 eetlepel verse koriander, gesnipperd
  • 1 ei
  • 60 gr panko (Japans paneermeel)
  • 1 koffielepel sriracha
  • stukje gember, geschild en geraspt
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • 1 eetlepel sojasaus
  • peper van de molen
  • snuifje zout
  • 1 koffielepel suiker
Hoe gaan we te werk:
  • Meng alle ingrediĆ«nten onder elkaar in een kom.
  • Vorm kleine balletjes (hapklaar) met licht vochtige handen.
  • Laat wat vetstof smelten in een grote braadpan en bak de balletjes rondom rond bruin.
  • Laat ze nog even verder garen op een zacht vuur.
TIP:

Je kan de balletjes ook koken in bouillon als je dat wilt.
Ik heb altijd een doosje koriander in de diepvries. Koriander wordt hier niet zo heel vaak gebruikt als vers kruid en dan komt zo'n diepvriesdoosje wel van pas.

Reacties