Cowboy koekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik vries graag koekjesdeeg in, al klaar in porties. Vries ze in op een bakplaat. Na 4u kan je ze overbrengen in een diepvrieszakje. Schrijf erop welke koekjes het zijn, op hoeveel graden ze in de oven moeten en hoe lang ze moeten gebakken worden. Als je ze diepgevroren in de oven zet, tel er dan wat minuten bij.
Graag een krokant koekje? Ga voor 15 min. Liever een zacht koekje? Dan heb je genoeg met 10 min. Elke oven is anders, dus kijk maar even wat voor jou het lekkerst is. Uit dit recept haalde ik 66 koekjes.
Wat hebben we nodig:
- 225 gr patisseriebloem
- 5 gr bakpoeder
- 5 gr natriumbicarbonaat
- 2 gr zout
- merg van 1 vanillestokje
- 150 gr boter, op kamertemperatuur
- 150 gr fijne griessuiker
- 150 gr lichtbruine suiker
- 75 gr ei
- 200 gr bakvaste chocolate chips
- 150 gr havermout
- 60 gr kokosrasp
- 100 gr pecannoten, grof gehakt
- Meng de bloem met het bakpoeder, natriumbicarbonaat, zout en vanillemerg. Gebruik hiervoor een garde.
- Klop de boter op met de twee soorten suiker en voeg de eieren toe.
- Meng de droge met de natte ingrediƫnten tot een homogene massa.
- Meng de chocolate chips, havermout, kokosraps en noten kort door het deeg.
- Maak kleine balletjes van het deeg en druk ze een beetje plat.
- Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Laat wat ruimte tussen de koekjes. Ze spreiden niet heel erg, maar je wilt ook niet dat ze aan elkaar vast bakken.
- Bak de koekjes 10-15 min op 180°C.
Vervang de noten door andere noten die je in huis hebt.
Vervang een deel van de chocolate chips door stukjes karamel.
Reacties