Mini beenham met honingmosterdsaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 mini beenham, voorgegaard
- boter
- peper van de molen
- zout
- 100 ml culinaire room
- 2 eetlepels graantjesmosterd
- 2 eetlepels Tierenteyn mosterd
- 2 eetlepels honing van de imker
- De mini beenham is voorgegaard en zit vacĆ¼um verpakt. Je legt de beenham in de gesloten verpakking in kokend water en je zet hem 2u in een oven van 70°C. Ik heb zelf de beenham in de gesloten verpakking opgewarmd in kokend water in de slowcooker, 2u op HIGH.
- Verwarm de oven voor op 180°C en laat een ovenschaal mee opwarmen.
- Haal de ham uit het hete water en knip de verpakking weg.
- Leg de ham in de ovenschaal en leg er enkele klontjes boter op. Kruid met peper en zout.
- Schuif de ham voor 20 min in de oven en laat hem mooi kleuren.
- Ondertussen maak je de saus.
- In een steelpan meng je de room met de twee soorten mosterd.
- Voeg de honing toe en laat de saus mooi opwarmen.
- Giet de braadsappen van de ham bij de saus en warm ze nog even goed door.
- Kruid af met peper en zout.
- Snij schuine plakken van de ham en serveer met de honingmosterdsaus.
De overblijvende beenham, heb ik terug in de slowcooker gelegd, met een mengeling van bier en de rest van de honingmosterdsaus. Gedurende enkele uren mocht de ham hierin verder garen, tot hij in draadjes uit elkaar viel. Ideaal op briochebroodjes!
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties