Couscous salade

Foto Cathy Van de Moortele
Ik voel al een klein beetje lente. Tijd om weer eens een slaatje te maken ipv de gekende boterham-met-kaas-lunch. Een couscous salade is heel snel klaar en je kan het wel een paar dagen in de koelkast bewaren. Kijk wat je in je voorraadkast en koelkast hebt en je hebt meteen kleur en smaak om je salade te pimpen. De krokantje geroosterde pijnboompitjes geven net dat extraatje.

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr couscous
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • verse bieslook, gesnipperd
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • verse peterselie, gesnipperd
  • 1 grote wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 2 eetlepels pijnboompitjes, getoast in een droog pannetje
  • 1 steel groene selder, in fijne brunoise gesneden
  • zeste en sap van 1/2 citroen
  • 1 klein blik witte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • peper van de molen
  • zout
  • stukje chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
  • olijfolie
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de couscous in een kom. Overgiet met kokend water tot hij iets meer dan onder water staat.
  • Span plastic folie over de kom en laat de couscous 5 min wellen.
  • Verwijder de folie en fluf de couscous op met een vork.
  • Voeg de pijpajuintjes, bieslook, sjalot, peterseie, wortel, pijnboompitjes en selder toe.
  • Roer de citroenzeste, het citroensap en de boontjes door de couscous.
  • Kruid goed af met peper, zout en chilipepertjes.
  • Roer net voldoende olijfolie door de couscous en laat 30 min trekken in de koelkast of eet hem warm.
TIP:

Maak gerust iets meer van deze salade. Je kan hem perfect bewaren in de koelkast en meenemen naar het werk als lunch.

Reacties