Pizza party

Foto Cathy Van de Moortele
Het gebeurt maar zelden dat wij allemaal dezelfde pizza eten. Als er zoveel mogelijkheden zijn, waarom niet? Vandaag hebben we de keuze tussen pizza met verse tonijn en rode ui of pizza met gekruide aardappelschijfjes en een lopend eitje. Precies! Zoiets lekkers moet je gewoon zelf maken, van het deeg tot en met de pizzasaus. Minder is meer, iets wat zeker geldt voor pizza. Leg niet teveel saus en kaas op je pizza, zodat hij niet drassig wordt. Met een beetje kom je al een heel eind.

Wat hebben we nodig:
  • pizzasaus
  • 1/2 recept Beste pizzadeeg
  • 1 eetlepel maïsmeel of fijne couscous of paneermeel
  • 100 gr mozzarella cucina, grof geraspt
Pizza tonijn:
  • 75 gr verse tonijn, in blokjes gesneden
  • 1/2 kleine rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • scheutje olijfolie
  • 3 zwarte olijven, gehalveerd
  • peper van de molen
  • snuifje zout
Pizza aardappel:
  • 1 aardappel, goed gewassen en in plakjes gesneden, gestoomd 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • scheutje olijfolie
  • verse thijm
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 kakelvers eitje
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de pizzasaus en laat ze helemaal afkoelen. Je zal meer saus hebben dan je nodig hebt, maar de restanten vries je in porties in.
  • Maak het pizzadeeg en leg 2 porties ingepakt in de koelkast, die je dan de volgende dag kan invriezen. Maak twee pizzabodems klaar volgens het recept.
  • Verwarm de pizzasteen mee op in de oven tot 260°C.
  • Leg een vel bakpapier op een pizzaschep of houten plank en strooi daar wat maïsmeel of fijne couscous of paneermeel op.
  • We maken eerst de pizza tonijn: Leg de pizzabodem op het bakpapier.
  • Besmeer de bodem van de pizza met 2 eetlepels pizzasaus. Schep de saus in het midden en gebruik de bolle kant van je lepel om te saus cirkelvormig te verspreiden. Hou de randjes van de bodem vrij.
  • Strooi de helft van de mozzarella over de saus, te beginnen van de buitenste randen naar binnen toe, in een cirkelvormige beweging.
  • Leg de stukjes tonijn op de pizza.
  • Meng de rode uienringen met een scheutje olijfolie, zodat ze niet aanbranden tijdens het bakken en schik ze over de tonijn.
  • Versier met de olijven.
  • Schuif de pizza op de pizzasteen met het bakpapier.
  • Laat de pizza mooi kleuren. Afhankelijk van je oven zal dit ongeveer 5 - 10 min duren.
  • Maak ondertussen de pizza aardappel klaar: Leg de pizzabodem op het bakpapier. 
  • Besmeer de bodem van de pizza met 2 eetlepels pizzasaus. Schep de saus in het midden en gebruik de bolle kant van je lepel om te saus cirkelvormig te verspreiden. Hou de randjes van de bodem vrij.
  • Strooi de helft van de mozzarella over de saus, te beginnen van de buitenste randen naar binnen toe, in een cirkelvormige beweging.
  • Meng de gestoomde aardappelplakjes met een scheutje olijfolie. Kruid met peper, zout en verse thijm.
  • Leg de aardappelplakjes op de pizza en hou het midden vrij. Daar komt straks het eitje.
  • Schuif de pizza op de pizzasteen met het bakpapier.
  • Laat de pizza 5 min bakken en giet dan voorzichtig het eitje in het midden van de pizza.
  • Bak de pizza verder tot het eiwit gestold is.
TIP:

Als je aardappelen een gladde schil hebben, dan hoef je ze niet te schillen. Gewoon goed wassen en de schil eraan laten.
Liever tonijn uit blik? Kan ook. Neem de tonijn op olie, van een goed merk.
Mozzarella Cucina is een mozzarella die bedoeld is voor warme bereidingen. Hou de bollen mozzarella voor koude bereidingen. Mozzarella Cucina kan je makkelijk invriezen. Wanneer ik een verpakking Mozzarella Cucina koop, snij ik die meteen in 4 gelijke delen en vries die zo in. Eens het pak geopend is, kan je de mozzarella niet lang bewaren in de koelkast.

Reacties