Spaghetti met mini gehaktballetjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr kalfsgehakt
- 50 gr spek
- 1 ei
- 30 gr zelfgemaakt paneermeel
- 10 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- verse peterselie, fijngesnipperd
- peper van de molen
- zout
- nootmuskaat
- 1 koffielepeltje venkelzaadjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
- 800 gr Mutti passata van tomaat
- pasta voor 2-3 pers
- Doe het kalfsgehakt in een kom.
- Cutter het spek fijn en doe het bij het gehakt.
- Voeg het ei, het paneermeel en de kaas toe.
- Meng met je handen.
- Kruid met peterselie, peper, zout, nootmuskaat en venkelzaadjes.
- Laat het gehakt even opstijven in de koelkast en draai er dan 35 balletjes van.
- Ondertussen laat je de olijfolie opwarmen in een zware pot, type Le Creuset.
- Fruit de uisnippers glazig en voeg dan de look toe. Laat de look even meegaren.
- Giet de passata bij de uien en breng de saus aan de kook.
- Verminder de warmte tot de saus heel lichtjes pruttelt.
- Kruid met peper en zout.
- Leg de balletjes in de saus en laat ze op een zacht vuur meegaren.
- Kook de spaghetti al dente in ruim, gezouten water.
- Voeg de spaghetti, samen met een pollepel pastakookvocht toe aan de saus en schep om.
- Laat de pasta nog even goed doorwarmen in de saus en serveer.
Het venkelzaad geeft een zeer lekkere smaak aan de balletjes.
Vervang het spek eens door mortadella. Het maakt het gehakt extra smeuïg en smaakvol.
Ik zat net door mijn voorraad passata heen. Door 2 blikken Mutti gepelde tomaten te gebruiken en die fijn te mixen, was het opgelost.
Reacties