Sous-vide eitjes in Mason Jars.
Foto Cathy Van de Moortele |
Je kan deze eitjes enkele dagen bewaren in de koelkast. Een heerlijk ontbijt of te serveren als voorgerechtje. Als je het potje goed ingeboterd hebt, kan je het eitje makkelijk los maken met een mesje en dan omkeren. Of je serveert het eitje gewoon in het bokaaltje zelf.
De bokaaltjes zijn Mason Jars van 120 ml inhoud.
Wat hebben we nodig:
- 300 gr eieren (6 eitjes)
- 150 gr lichte culinaire room
- 150 gr volle Griekse yoghurt
- snuifje zout
- snuifje witte peper
- Bevestig je sous-vide stick in een geschikte container met voldoende water.
- Stel het apparaat in op 78°C en kies voor 1u gaartijd.
- Zet 6 Mason Jars met een inhoud van 120 ml klaar en vet ze lichtjes in met boter.
- Doe de eitjes met de room, yoghurt, zout en peper in de blender.
- Mix tot een glad beslag.
- Laat het beslag even staan en schep eventueel schuim weg.
- Verdeel het beslag over de 6 potjes. Laat nog een klein beetje ruimte open voor je de bokaaltjes dicht schroeft. Schroef de dekseltjes stevig vast en draai ze dan weer een heel klein beetje los. Dit is nodig zodat de bokaaltjes niet zouden barsten.
- Van zodra het apparaat aangeeft dat de juiste temperatuur is bereikt, zet je de bokaaltjes met een tang in de container met heet water.
- Haal de potjes een uur later uit het water en zet ze in de koelkast of serveer ze meteen.
Je kan de bokaaltjes onderaan ook al een beetje vullen: denk maar aan gesnipperde verse kruiden zoals bieslook of peterselie, stukjes zongedroogde tomaat op olie, fijne hamsnippers, ...
Je kan de Griekse yoghurt ook vervangen door cottage cheese, verse geitenkaas, roomkaas of ricotta bijvoorbeeld. Hou je vast aan 150 gr room, 150 gr kaas en 300 gr eieren.
Reacties