Gevulde courgettes
Foto Cathy Van de Moortele |
frikandonrecept gebruikt voor deze courgettes, gewoon omdat het er goed bij past. Je kan er ook rijst onder mengen. Ik heb de courgettes geserveerd met een vers gemaakte tomaten/groentensaus en... frietjes. Echt.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
- 500 gr kalfsgehakt
- 1 ei
- verse peterselie, gesnipperd
- 50 - 80 gr zelfgemaakt paneermeel
- 1 eetlepel graantjesmosterd
- peper van de molen
- zout
- 4 ronde courgettes, gewassen
- Verwarm de oven voor op 190°C. Zet een ovenschaal klaar, waar de 4 courgettes net in passen en vet die lichtjes in met wat olie.
- Laat een beetje olie warm worden in een klein pannetje en fruit de uisnippertjes glazig.
- Laat de uisnippers afkoelen.
- Meng het gehakt met het ei, de peterselie, het paneermeel en de mosterd.
- Schep de uitjes onder het gehakt.
- Kruid met peper en zout.
- Het gehakt mag nu niet meer aan de handen blijven kleven. Voeg extra paneermeel toe als het toch te vochtig blijft.
- Snij de kapjes van de courgettes.
- Hol de courgettes mooi uit met een meloenlepel. Gebruik binnenkanten van de courgettes om soep van te maken.
- Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en vul er de courgettes mee op.
- Zet de kapjes op de courgettes en schik ze in de schaal.
- Zet de gevulde courgettes een uurtje in de oven.
- Prik met een aardappelmesje in de courgettes. Het mes moet er vlot doorgaan.
Serveer met Griekse pasta en verse tomatensaus.
Reacties