Gevulde courgettes

Foto Cathy Van de Moortele
Prachtig toch, die ronde courgettes? Ideaal om te vullen. Binnenin zit alleen vruchtvlees, geen pitten, dus daar kan je lekkere soep van maken (wat ik ook gedaan heb). Ik heb mijn gekende
frikandonrecept gebruikt voor deze courgettes, gewoon omdat het er goed bij past. Je kan er ook rijst onder mengen. Ik heb de courgettes geserveerd met een vers gemaakte tomaten/groentensaus en... frietjes. Echt.

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
  • 500 gr kalfsgehakt
  • 1 ei
  • verse peterselie, gesnipperd
  • 50 - 80 gr zelfgemaakt paneermeel
  • 1 eetlepel graantjesmosterd
  • peper van de molen
  • zout
  • 4 ronde courgettes, gewassen
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C. Zet een ovenschaal klaar, waar de 4 courgettes net in passen en vet die lichtjes in met wat olie.
  • Laat een beetje olie warm worden in een klein pannetje en fruit de uisnippertjes glazig.
  • Laat de uisnippers afkoelen.
  • Meng het gehakt met het ei, de peterselie, het paneermeel en de mosterd.
  • Schep de uitjes onder het gehakt.
  • Kruid met peper en zout.
  • Het gehakt mag nu niet meer aan de handen blijven kleven. Voeg extra paneermeel toe als het toch te vochtig blijft.
  • Snij de kapjes van de courgettes.
  • Hol de courgettes mooi uit met een meloenlepel. Gebruik binnenkanten van de courgettes om soep van te maken.
  • Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en vul er de courgettes mee op.
  • Zet de kapjes op de courgettes en schik ze in de schaal.
  • Zet de gevulde courgettes een uurtje in de oven.
  • Prik met een aardappelmesje in de courgettes. Het mes moet er vlot doorgaan.
TIP:

Serveer met Griekse pasta en verse tomatensaus.

Reacties