Stamppot met spek en rookworst
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 2 plakken spek
- 1 grote ui, gepeld en grof gehakt
- 2 grote wortels, geschraapt en grof gesneden
- 200 gr knolselder, geschild en grof gesneden
- 400 gr aardappelen, geschild en grof gesneden
- 1 prei, schoongemaakt en grof gesneden
- bouillon, heet
- peper van de molen
- zout
- 2 laurierblaadjes
- 2 rookworsten, in plakken gesneden
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olie goed warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
- Bak het spek mooi bruin aan beide zijden.
- Haal het spek uit de pan.
- Fruit de uien glazig in het spekvet.
- Voeg de wortelen, selder, aardappelen en prei toe.
- Giet voldoende bouillon in de pan, tot de groenten mooi onderstaan.
- Kruid met peper, zout en laurier.
- Leg het spek en de rookworsten op de groenten.
- Dek af en breng aan de kook.
- Zet het vuur zachter en laat de groenten mooi garen.
- Haal het vlees uit de pan en versnij het in hapklare stukken.
- Giet overtollige bouillon weg en gooi ook de laurierblaadjes weg.
- Schik het vlees op de stamppot en dien bloedheet op.
TIP:
Reacties