Witlof venkel salade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 pijltje grondwitlof, poepke verwijderd
- 2 kropjes little gem, poepke verwijderd
- 1 venkel, poep verwijderd
- 1 eetlepel quinoa, getoast in een droog pannetje
- vinaigrette naar keuze
- peper van de molen
- Halveer het witlof in de lengte en snij het dan in halve ringen.
- Snij de little gems door in de lengte en dan nog 1x in de breedte. Maak de blaadjes los.
- Snij de uiteinden van de venkelstelen een beetje bij. Schaaf de stelen met de mandoline in fijne plakjes.
- Halveer de venkel.
- Schaaf de venkel in fijne ringen.
- Meng de groenten door elkaar en schik ze in een kom.
- Snij het venkellof fijn en garneer hier de salade mee.
- Strooi de getoaste quinoa over de salade.
- Werk af met een vinaigrette naar keuze en een draai van de pepermolen.
Strooi de quinoa in een droog, heet pannetje en laat die even roosteren. Blijf bij het fornuis, want het durft snel te verbranden. Laat de getoaste quinoa afkoelen.
Reacties