Witlof venkel salade

Foto Cathy Van de Moortele
Deze geel-groene salade is lekker knapperig. Maak ze niet te lang op voorhand, zodat het witlof niet verkleurt.

Wat hebben we nodig:
  • 1 pijltje grondwitlof, poepke verwijderd
  • 2 kropjes little gem, poepke verwijderd
  • 1 venkel, poep verwijderd
  • 1 eetlepel quinoa, getoast in een droog pannetje
  • vinaigrette naar keuze
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Halveer het witlof in de lengte en snij het dan in halve ringen.
  • Snij de little gems door in de lengte en dan nog 1x in de breedte. Maak de blaadjes los.
  • Snij de uiteinden van de venkelstelen een beetje bij. Schaaf de stelen met de mandoline in fijne plakjes.
  • Halveer de venkel.
  • Schaaf de venkel in fijne ringen.
  • Meng de groenten door elkaar en schik ze in een kom.
  • Snij het venkellof fijn en garneer hier de salade mee.
  • Strooi de getoaste quinoa over de salade.
  • Werk af met een vinaigrette naar keuze en een draai van de pepermolen.
TIP:

Strooi de quinoa in een droog, heet pannetje en laat die even roosteren. Blijf bij het fornuis, want het durft snel te verbranden. Laat de getoaste quinoa afkoelen.

Reacties