Krokantje van olijf
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 50 gr panko (Japans broodkruim)
- 30 gr bloem
- 1/2 koffielepeltje pure cacao
- 30 gr Kalamata olijven, ontpit
- 60 gr ijskoude boerenboter, in blokjes gesneden
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Doe de panko met de bloem en cacao in de keukenrobot met het hakmes.
- Cutter alles tot kruimels.
- Voeg de olijven toe en pulseer.
- Als laatste voeg je de blokjes ijskoude boter toe. Pulseer tot je kleine kruimels hebt.
- Giet de streuzel uit op je bakplaat en rooster ze 15 min in de oven of tot hij goudbruin is.
Bewaar de streuzel tot 5 dagen in een goed afgesloten potje in de koelkast.
Morgen werken we een risotto van rivierkreeftjes af met dit krokantje van olijf.
Reacties