Krokantje van olijf

Foto Cathy Van de Moortele
Deze streuzel is superleuk om als afwerking te gebruiken op bijvoorbeeld pasta puttanesca, op tomaat met burrata of op risotto. Makkelijk te maken!

Wat hebben we nodig:
  • 50 gr panko (Japans broodkruim)
  • 30 gr bloem
  • 1/2 koffielepeltje pure cacao
  • 30 gr Kalamata olijven, ontpit
  • 60 gr ijskoude boerenboter, in blokjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Doe de panko met de bloem en cacao in de keukenrobot met het hakmes.
  • Cutter alles tot kruimels.
  • Voeg de olijven toe en pulseer.
  • Als laatste voeg je de blokjes ijskoude boter toe. Pulseer tot je kleine kruimels hebt.
  • Giet de streuzel uit op je bakplaat en rooster ze 15 min in de oven of tot hij goudbruin is.
TIP:

Bewaar de streuzel tot 5 dagen in een goed afgesloten potje in de koelkast.
Morgen werken we een risotto van rivierkreeftjes af met dit krokantje van olijf.

Reacties