Pappardelle met shii-take en erwtjes

Foto Cathy Van de Moortele
Deze pastalinten van 2-3cm kunnen zowel glad als geribbeld zijn. Snel gemaakt en in combinatie met champignons en erwtjes, heb je een maaltijd op tafel waar iedereen blij zou mee zijn.

Wat hebben we nodig:
  • 1/4 recept verse pasta, op basis van 1 ei en 100 gr pastabloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • klontje boerenboter
  • 150 gr shii-take, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • snuifje zout
  • enkele chilivlokjes
  • 10 gr kappertjes met een beetje van het sap
  • 20 gr blanke hazelnoten, getoast in een droog pannetje en grof gehakt
  • verse peterselie, gesnipperd
  • 30 gr diepvrieserwtjes
  • crumbled feta naar smaak
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de pasta volgens het recept. Laat de pasta 30 min rusten in plastic folie.
  • Rol het pastadeeg uit tot lange vellen en snij er brede linten van (2-3 cm).
  • Laat de pasta even drogen op een pastarek.
  • Zet een pot met ruim, gezouten water op het vuur en breng het aan de kook.
  • Laat de olie en de boter warm worden in een hapjespan.
  • Bak de champignons krokant.
  • Kruid met zout en chilivlokjes.
  • Voeg de kappertjes en het sap toe, samen met de noten.
  • Werk af met peterselie.
  • Kook de pasta al dente en giet hem af. Hou een beetje van het pastakookvocht apart.
  • Meng de pasta onder de champignons en voeg de diepvrieserwtjes toe.
  • Warm nog even goed door.
  • Serveer de pasta met de fetakaas.
TIP:

De crumbled feta van Dodoni wordt hier graag gebruikt. Niet alleen in pastagerechten, maar ook in salades.
Je hoeft de erwtjes niet te ontdooien of apart te koken. De warmte van het gerecht is voldoende.
Je kan de shii-take ook vervangen door kastanjechampignons.

Reacties