Hummus van rode biet
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr rode bietenpuree (zie recept Rode bieten cupcakes)
- 1 blik (400 gr) kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- sap van 1/2 citroen
- 1 dikke teen look, gepeld en geperst
- 40 gr tahini
- peper van de molen
- snuifje zout
- 60 gr olijfolie
- sesamzaad
- Doe de rode bietenpuree in de keukenrobot met de kikkererwten en cutter glad.
- Voeg het citroensap, de look en de tahini toe en mix opnieuw.
- Kruid met peper en zout.
- Terwijl de keukenrobot draait, voeg je via de vulopening de olijfolie toe.
- Schep de hummus in een schaaltje en werk af met extra olijfolie en sesamzaadjes.
- Serveer de hummus koud met reepjes paprika, staafjes wortel, reepjes courgette, plakken komkommer, grissini of pitabrood, groene asperges, ..
Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast, max 5 dagen.
Gebruik een lekkere olijfolie.
Reacties