Hummus van rode biet

Foto Cathy Van de Moortele
Gisteren hebben we vegan rode bietencupcakes gebakken. Met de rest van de rode bietenpuree, maken we vandaag een heerlijk, smeuïge hummus. Lekker als broodbeleg maar zeker ook als dip voor rauwkost of pitabrood.

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr rode bietenpuree (zie recept Rode bieten cupcakes)
  • 1 blik (400 gr) kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 dikke teen look, gepeld en geperst
  • 40 gr tahini
  • peper van de molen
  • snuifje zout
  • 60 gr olijfolie
  • sesamzaad
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de rode bietenpuree in de keukenrobot met de kikkererwten en cutter glad.
  • Voeg het citroensap, de look en de tahini toe en mix opnieuw.
  • Kruid met peper en zout.
  • Terwijl de keukenrobot draait, voeg je via de vulopening de olijfolie toe.
  • Schep de hummus in een schaaltje en werk af met extra olijfolie en sesamzaadjes.
  • Serveer de hummus koud met reepjes paprika, staafjes wortel, reepjes courgette, plakken komkommer, grissini of pitabrood, groene asperges, ..
TIP:

Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast, max 5 dagen.
Gebruik een lekkere olijfolie.

Reacties