Rode bietencupcakes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 verpakking gare rode bietjes (500 gr) uitgelekt
- 240 gr ongezoete amandelmelk (ik heb mijn amandelmelk zelf gemaakt)
- 8 gr appelazijn
- 150 gr fijne griessuiker
- 60 gr kokosolie, gesmolten en afgekoeld
- 160 gr patisseriebloem
- merg van 1 vanillestok
- 45 gr pure cacao
- 4 gr natriumbicarbonaat
- 3 gr bakpoeder
- snuifje zout
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Zet op een bakplaat 10 muffinvormpjes klaar. Ik gebruik hiervoor de Tupperware Multiflex muffinvormen met papieren vormpjes bekleed.
- Mix de rode bietjes glad in de keukenrobot. Schep 120 gr van de rode bietenpuree uit de robot en doe die in een kom. De rest zet je afgedekt weg in de koelkast om er hummus van te maken.
- Meng de amandelmelk met de appelazijn en laat die 10 min staan. De melk zal schiften. Het zuurtje zal zorgen voor luchtige cupcakes.
- Meng de bietjes met de amandelmelk, suiker en kokosolie.
- Zeef de bloem, vanille, cacao, het natriumbicarbonaat, bakpoeder en zout.
- Meng deze ingrediënten kort door de natte, tot er geen klonters meer zijn.
- Verdeel het beslag over de 10 vormpjes. Ik gebruik hiervoor een grote ijsschep.
- Zet de vormen op de bakplaten en bak ze 24 min.
- Laat de cupcakes volledig afkoelen in de vormen op roosters, vooraleer je ze ontvormt.
Deze cupcakes zijn heel mals en sappig. Je kan ze ook prima invriezen en later eten. Warm ze 30 sec op in de microgolf en het lijkt of ze vers uit de oven komen.
Reacties