Romige broccolisoep
Foto Cathy Van de Moortele |
Een van de eerste groenten die ik geoogst heb, is broccoli. Dezelfde dag nog, maak ik er deze romige broccolisoep van. Romig, zonder toevoeging van room maar wel met cashewgruis. Er ligt nog een halve courgette in de koelkast die heel blij bij de broccoli de soepmaker in gaat. Mijn soepmaker doet dus niet alleen dienst in de winter, maar ook in de zomer. Soep is een ideale manier om je lichaam van alle nodige vitamientjes te voorzien.
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olie
- 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
- 40 gr selder, in blokjes gesneden
- 200 gr courgette, in blokjes gesneden
- een stukje gember, geschild en in stukjes gesneden
- 1 klein teentje look, gepeld
- 300 gr broccoli, in roosjes verdeeld (de steel mag je ook meehakken)
- 30 gr cashewnotengruis (fijngehakte cashews)
- 750 gr zelfgemaakte kippenbouillon, heet
- peper
- zout
- Griekse yoghurt
- enkele chilivlokjes
- Doe de olie in de kan van de Total Control Soupmaker en zet de functie Sauteren aan.
- Laat de olie 1 min warm worden.
- Open het deksel en voeg de ui, selder en courgette toe. Roer om.
- Zet het deksel weer op de kan en laat de groentjes 3 min sauteren.
- Open het deksel en voeg de gember, look, broccoli, het cashewnotengruis toe.
- Overgiet de groenten met de hete bouillon tot aan de bovenste vullijn.
- Zet het deksel op de soupmaker en kies voor 4 porties en de Smooth setting.
- Laat de soep garen en mixen.
- Kruid af met peper en zout.
- Serveer de soep in mooie kommen.
- Werk af met een lepeltje Griekse yoghurt en enkele chilivlokjes.
Gooi de steel van de broccoli nooit weg. Je kan hem helemaal opeten. Schil hem, haal de blaadjes er vanaf, snij hem in stukken en gaar hem mee.
De cashewnoten zorgen voor het romige effect.
Maak de soep vegan door groentebouillon te gebruiken. Vervang de Griekse yoghurt door kokosyoghurt.
Een van de pluspunten van deze soepmaker, is de sauteerfunctie. Je kan je groentjes even aanfruiten, zodat je soep extra smaak krijgt.
Reacties