Pruimentaartjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 3 vierkantjes bladerdeeg, ontdooid
- 1 ei, losgeklopt
- 15 kleine, rijpe pruimpjes, gewassen
- hittebestendige suikerkristallen
- suikersneeuw (of bloemsuiker)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de vierkantjes bladerdeeg op.
- Met de stompe kant van een mes, "snij" je een vierkant in het vierkantje bladerdeeg, zodat je een randje hebt. Je snijdt niet doorheen het deeg, maar maakt enkel een ondiepe inkeping.
- Het binnenste vierkant doorprik je meerdere keren met een vorkje.
- Het buitenste vierkant smeer je in met eigeel.
- Halveer de pruimpjes en ontpit ze.
- Verdeel de halve pruimpjes over de 3 velletjes bladerdeeg. Zorg dat het fruit binnen het binnenste vierkant blijft.
- Bestrooi zowel de rand als het fruit met wat hittebestendige suikerkristallen.
- Bak de taartjes 20 min of tot ze goudbruin zijn.
- Laat de taartjes even afkoelen op een rooster en bestuif ze dan lichtjes met suikersneeuw.
Eet de taartjes liefst de dag zelf nog op, lauwwarm. Zo is het bladerdeeg nog lekker krokant.
Suikersneeuw smelt niet op je gebak.
Reacties