Venkel wortelsoep

Foto Cathy Van de Moortele
Niet iedereen houdt van de uitgesproken smaak van venkel. Deze venkel wortelsoep daarentegen is heel zacht en mild van smaak, met een hint van anijs. Precies zoals wij ze graag eten!
In mijn Total Control Soupmaker van Morphy Richards, heb ik de kans om mijn groentjes eerst aan te fruiten. Extra smaak dus!
Het is nu volop venkelseizoen. Op de zelfoogstboerderij De Moeiakker in Eeklo, staan er venkelknollen genoeg om uit te kiezen. Ik heb een paar mooie exemplaren meegebracht en eentje daarvan mocht in de soep.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gepeld en grof gesnipperd
  • 120 gr wortel, geschraapt en in stukjes gesneden
  • 250 gr venkel, schoongemaakt en in stukjes gesneden (hou wat loof apart voor de afwerking)
  • 1 l groentebouillon, heet
  • 150 ml culinaire room
  • peper van de molen
  • zout
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de olie in de kan van de soupmaker. Zet het deksel op de kan en kies voor de sauteerfunctie.
  • Laat de olie 2 min warm worden.
  • Voeg de ui toe, zet het deksel weer op de kan en laat 2 min sauteren.
  • Voeg de wortel en venkel toe, roer om, zet het deksel op de kan en laat 2 min sauteren.
  • Overgiet de groenten met de hete bouillon en voeg de room toe. 
  • Kies voor 4 porties en de Smooth functie. 
  • Laat de soep garen en mixen. 
  • Kruid met peper en zout.
  • Snipper wat loof van de venkel superfijn en roer die door de soep.
  • Giet de soep in 4 diepe kommen.
TIP:

Je kan de wortelen ook vervangen door aardappelen.
Als je je soep vegan wil, vervang de room dan door plantaardige room.

Reacties