Zomerse salade

Foto Cathy Van de Moortele
Altijd lekker, zo'n zomerse salade als bijgerecht. Ik probeer altijd een salade te voorzien bij een pastagerecht, zodat je extra groentjes binnen krijgt. Deze zomerse salade is snel klaar. Schep ze pas om net voor je aan tafel gaat, zodat de vinaigrette je sla niet "plat" maakt. Minder vinaigrette is beter, je kan er altijd nog wat toevoegen.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kropsla, schoongemaakt en de blaadjes los gemaakt
  • 2 stronkjes witlof, gesnipperd
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • 10 kerstomaatjes, in plakjes gesneden
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 eetlepel geroosterde amandelstukjes
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 klein teentje look, gepeld en geperst
  • 1/4 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • peper en zout
  • enkele druppels vloeibare zoetstof
Hoe gaan we te werk:
  • Was de sla en zwier ze droog. Schik de blaadjes sla in een grote kom.
  • Strooi de witlofsnippers en pijpajuin over de sla.
  • Schik de plakjes tomaat tussen de groentjes.
  • Knip de tuinkers in plukjes en verdeel ze over de salade.
  • Strooi de amandelstukjes over de salade.
  • Maak de dressing: combineer de olie met de azijn, look, ui, peper en zout, zoetstof in een bokaaltje.
  • Sluit af en schud goed.
  • Lepel de dressing over de salade.
  • Schep pas om, net voor het opdienen.
TIP:

Ik ben niet zo'n witloffan, maar in een gemengde salade kan ik het wel hebben.

Reacties