Zomerse salade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 kropsla, schoongemaakt en de blaadjes los gemaakt
- 2 stronkjes witlof, gesnipperd
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
- 10 kerstomaatjes, in plakjes gesneden
- 1 bakje tuinkers
- 1 eetlepel geroosterde amandelstukjes
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel azijn
- 1 klein teentje look, gepeld en geperst
- 1/4 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- peper en zout
- enkele druppels vloeibare zoetstof
- Was de sla en zwier ze droog. Schik de blaadjes sla in een grote kom.
- Strooi de witlofsnippers en pijpajuin over de sla.
- Schik de plakjes tomaat tussen de groentjes.
- Knip de tuinkers in plukjes en verdeel ze over de salade.
- Strooi de amandelstukjes over de salade.
- Maak de dressing: combineer de olie met de azijn, look, ui, peper en zout, zoetstof in een bokaaltje.
- Sluit af en schud goed.
- Lepel de dressing over de salade.
- Schep pas om, net voor het opdienen.
Ik ben niet zo'n witloffan, maar in een gemengde salade kan ik het wel hebben.
Reacties