Ovengeroosterde tomaatjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- verschillende soorten tomaten
- peper van de molen
- grof zeezout
- 2 tenen look, geplet
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Giet een flinke laag olijfolie in een ovenschaal.
- Snij de grote tomaten in plakken, de kleine tomaatjes doormidden.
- Leg de tomaten in de olie (de olie moet halverwege komen), met de snijkant naar boven.
- Kruid met peper en zout en leg de tenen look tussen de tomaatjes.
- Rooster de tomaten 1u.
- Verlaag de temperatuur naar 120°C en laat ze nog 30 min in de oven staan.
- Breng over in bokaaltjes en overgiet met voldoende olijfolie, zodat er geen lucht aan de tomaatjes kan.
- Sluit goed af en bewaar in de koelkast.
Controleer je tomaatjes goed voor je ze gebruikt. Blijf weg van gekneusde tomaten of tomaten waar dubieuze plekjes op zitten.
Wil je de tomaten droger? Gebruik dan minder olie. Wil je ze voller en zachter, gebruik dan meer olie.
Leg eens wat takjes thijm, oregano en rozemarijn tussen de tomaten, voor extra smaak of Spaanse pepertjes en laurierblaadjes.
Reacties