Cavatelli

Foto Cathy Van de Moortele
Heel eenvoudig om te maken, deze pasta uit Bari, het zuiden van Italië. Je hebt er enkel je handen voor nodig en een broodmes of gewoon je vingers. Geen pastamachines, geen ingewikkelde of dure toestellen. Het is vakantie! Schakel de kinderen in en maak samen cavatelli!

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr semola pastabloem de Cecco
  • 125 gr pastabloem 00 (ik heb Bisco gebruikt)
  • snuifje zout
  • 100 ml warm water
  • 15 ml olijfolie
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de twee soorten bloem met het zout goed door elkaar.
  • Maak een putje in het midden en giet daar het water en de olie in.
  • Meng alles samen tot een glad, zijdezacht en samenhangend deeg.
  • Wikkel het deeg in plastic folie en laat het 10 min rusten. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Snij een stuk van het deeg af en rol het uit tot een dunne worst van 1 cm diameter.
  • Snij stukjes van 1 cm af, zodat je kleine kussentjes bekomt.
  • Zet je wijs- en middelvinger op een stukje deeg en rol het naar je toe. Zo bekom je een soort langwerpig buisje.
  • Laat de cavatelli 30 min drogen op een pastadroogrek.
TIP:

Deze cavatelli worden geserveerd met tomatensaus. Het recept daarvoor komt deze week op mijn blog.
Je kan ook een broodmes gebruiken ipv je vingers (wat ik ook gedaan heb).
Deze pasta bevat geen eieren.
Wat dacht je ervan, om de cavatelli een patroon te geven? Op die manier krijgen ze extra textuur en houden ze nog beter de saus vast. Ik heb er een cavarolla plank voor aangeschaft.

Reacties