Pinda komkommersalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 grote komkommer, gehalveerd
- 1/4 rode ui, gepeld
- 2 eetlepels neutrale olie
- 1 koffielepel komijnzaadjes
- 1 eetlepel gekaramelliseerde pinda's, grof gehakt
- het sap van 1/2 citroen
- snuifje suiker
- enkele chilivlokjes
- snuifje zout
- Snij de komkommer in gelijke, halve plakjes en doe ze in een grote kom.
- Snij de ui in fijne ringen en doe hem bij de komkommer.
- Laat de olie warm worden in een antikleefpannetje.
- Voeg de komijnzaadjes toe en laat die geurig worden.
- Voeg de gehakte pinda's toe en laat die even meebakken tot ze lekker ruiken.
- Laat de nootjes een beetje afkoelen en strooi ze dan over de komkommersalade.
- Werk de salade af met het citroensap, de suiker, chilivlokjes en zout.
Als je extra crunch wilt, snij de komkommer dan niet in plakjes maar in repen.
Maak de salade niet op voorhand klaar, zodat ze niet slap wordt.
Reacties