Pinda komkommersalade

Foto Cathy Van de Moortele
Knapperige komkommer, pittige rode ui en verrassende krokante, kruidige pinda's. Dit wordt de showstopper op uw volgend feestje!

Wat hebben we nodig:
  • 1 grote komkommer, gehalveerd
  • 1/4 rode ui, gepeld 
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 1 koffielepel komijnzaadjes
  • 1 eetlepel gekaramelliseerde pinda's, grof gehakt
  • het sap van 1/2 citroen
  • snuifje suiker
  • enkele chilivlokjes
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de komkommer in gelijke, halve plakjes en doe ze in een grote kom.
  • Snij de ui in fijne ringen en doe hem bij de komkommer.
  • Laat de olie warm worden in een antikleefpannetje.
  • Voeg de komijnzaadjes toe en laat die geurig worden.
  • Voeg de gehakte pinda's toe en laat die even meebakken tot ze lekker ruiken.
  • Laat de nootjes een beetje afkoelen en strooi ze dan over de komkommersalade.
  • Werk de salade af met het citroensap, de suiker, chilivlokjes en zout.
TIP:

Als je extra crunch wilt, snij de komkommer dan niet in plakjes maar in repen.
Maak de salade niet op voorhand klaar, zodat ze niet slap wordt.

Reacties