Kippennuggets
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 60 gr paprika chips
- 50 gr ongesuikerde cornflakes
- 1 koffielepel gedroogde peterselie
- 1 koffielepel lookpoeder
- snuifje zout
- 500 gr kipfilets
- 3 eetlepels bloem
- 2 eieren, losgeklopt
- Doe de chips, cornflakes, peterselie, het lookpoeder en het zout in de keukenrobot en hak alles tot grove kruimels (je mag ook fijner, maar ik vind het wel leuk als de structuur nog een beetje grof is).
- Doe de kipfilets in een diepvrieszak. Met een vleeshamer (of een deegrol) klop je op het dikste deel van de kipfilets, tot het vlees overal even dik is.
- Snij de kipfilets in repen en daarna in hapklare stukken.
- Zet 3 schaaltjes klaar.
- In het eerste schaaltje doe je de bloem, in het tweede het losgeklopte ei en in het derde het zelfgemaakte paneermeel.
- Doop de kip in bloem, ei en daarna in paneermeel. Zorg dat de stukjes gelijkmatig bedekt zijn.
- Verwarm de frituurpan voor op 180°C.
- Frituur de nuggets goudbruin.
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer meteen.
Serveer een honingmosterdsausje bij de nuggets: meng hiervoor 1 eetlepel graantjesmosterd met 1 eetlepel vloeibare honing en 1 eetlepel mayonaise.
Maak de nuggets en vries ze in. Later kan je ze dan diepgevroren frituren.
Reacties