Ovengeroosterde koolrabi
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 700 gr (paarse) koolrabi, schoongemaakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels esdoornsiroop
- snuifje zout
- peper van de molen
- verse thijm, geritst
- Verwarm de oven voor op 200°C. Laat een bakplaat mee opwarmen in de oven.
- Schil de koolrabi en snij hem in hapklare stukken. Te kleine stukjes zullen verbranden in de oven, te grote zullen niet gaar zijn.
- Meng de stukjes koolrabi met de olie, esdoornsiroop en thijm in een kom.
- Kruid met peper en zout.
- Haal de bakplaat uit de oven en leg er aluminiumfolie in. Vet de folie lichtjes in.
- Verdeel de koolrabi over de plaat.
Foto Cathy Van de Moortele - Rooster de koolrabi gedurende 25 min.
- Verdeel de resterende gekruide olie die nog in de kom zat, over de koolrabi en laat ze nog 20 min verder roosteren.
- De koolrabi zal knapperig en goudbruin zijn als ze klaar is.
- Werk af met extra verse thijm.
Zorg dat de stukjes koolrabi dezelfde grootte hebben.
Vergeet niet om aluminiumfolie op je bakplaat te leggen. De esdoornsiroop is plakkerig en zou brandvlekken op je bakplaat achter laten (en niemand houdt ervan om lang potten en pannen of vuile bakplaten schoon te schuren).
Reacties