Radiatori met ovengeroosterde tomaatjes en krokantje van olijf

Foto Cathy Van de Moortele
Hoe eenvoudig kan het leven soms zijn... Op tijd en stond leg ik een hele bakplaat vol tomaatjes en laat die roosteren in de oven. Ik bewaar ze in een bokaal met olijfolie in de koelkast (doe er gerust enkele tenen look bij als je dat lekker vindt) en ze komen altijd van pas in een salade, op bruschetta of in pasta. Het krokantje van olijf had ik een tijdje terug al gemaakt en dat was me bijzonder goed bevallen.

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr radiatori pasta
  • ovengeroosterde tomaatjes op olie
  • oude geitenkaas
  • krokantje van olijf
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water.
  • Giet de pasta af en meng hem met de ovengeroosterde tomaatjes, net zoveel als jij lekker vindt.
  • Rasp de geitenkaas boven de pasta en schep om.
  • Werk af met enkele lepeltjes krokantje van olijf.
TIP:

Maak dit gerecht niet op voorhand klaar. Je moet het enkel samenstellen en meteen aan tafel kunnen.

Reacties