Scampi Caesar salade

Foto Cathy Van de Moortele
Vandaag heb ik de beste scampi ooit gegeten: de textuur van kreeft, heel sappig en vast en zo groot! Het zijn rode scampi uit Argentinië en ik ben er helemaal weg van!
Een Caesar salade wordt normaal met kip gemaakt, maar waarom niet met scampi? Inderdaad! Jij bent de kok en jij kiest de ingrediënten.

Wat hebben we nodig:
  • 2 dikke sneden brioche brood of oud wit brood, in stukjes getrokken
  • peper van de molen
  • zout
  • lookpoeder
  • 10 Argentijnse rode garnalen, ontdooid en gepeld
  • viskruiden
  • olie
  • 1 Romeinse sla, de bladeren losgemaakt en in stukken gescheurd
  • ovengeroosterde tomaten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 150 ml olie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 koffielepel mosterd
  • enkele druppels Worcestershiresaus
  • 1 klein teentje look, gepeld en geperst
  • 1 eierdooier
  • ansjovispasta naar smaak
  • 80 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • verse bieslook ter afwerking van de dressing
  • geschaafde Parmezaanse kaas ter afwerking van de salade
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Spreid de blokjes brood uit op een lichtjes ingeoliede bakplaat.
  • Kruid de broodblokjes met peper, zout en lookpoeder en spray er nog wat olie over.
  • Bak de croûtons goudbruin in 10 min. Laat ze niet te donker worden.
  • Dep de garnalen helemaal droog met keukenpapier.
  • Kruid met viskruiden.
  • Verwarm een grote antikleefpan op het vuur en laat ze goed warm worden.
  • Laat een lepel olie warm worden in de pan.
  • Bak de scampi krokant aan beide zijden. Reken zo'n 3 min per kant.
  • Verdeel de stukken sla in een grote kom en strooi er de croûtons over.
  • Schik de scampi op de sla en versier met ovengeroosterde tomaatjes.
  • Strooi de kappertjes erover.
  • Maak de dressing: meng alle ingrediënten in een bokaaltje en schud goed.
  • Voeg de bieslook toe aan de dressing.
  • Lepel wat dressing over de salade en geef de rest er apart bij.
  • Werk af met Parmezaanse krullen.
TIP:

Vergeet niet om je gratis zakje scampi toe te voegen aan je winkelwagentje, wanneer je deze Argentijnse scampi aankoopt. Bij het afrekenen geef je de promocode HHFREE. Dit tem 30/9/2019 en bij elke bestelling.

Reacties