Cavatelli met pancetta en tomatensaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 recept cavatelli
- olijfolie
- 1 grote ui, gepeld en in repen gesneden
- 250 gr pancetta, in blokjes gesneden
- 1 fles passata van tomaten van Mutti
- 6 blaadjes basilicum, gescheurd
- peper van de molen
- zout
- crumbled feta of grof geraspte pecorino
- Maak de cavatelli volgens het recept en laat ze zeker 30 min drogen.
- Ondertussen maak je de saus: laat wat olie goed warm worden in een diepe pan.
- Fruit de uireepjes aan tot ze glazig zijn en voeg dan het spek toe. Laat het spek even meegaren.
- Giet de passata in de pan en kruid met basilicum, peper en zout.
- Voeg een half glas water toe en warm even goed door. Laat de saus op een zacht vuurtje sudderen.
- Ondertussen zet je een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur. Breng het water aan de kook.
- Kook de cavatelli tot ze beetgaar zijn en boven komen drijven.
- Giet de cavatelli af en hou wat pastakookvocht apart.
- Doe de cavatelli weer in de pot en schep er een pollepel van de saus bij, samen met wat pastakookvocht.
- Serveer de cavatelli in diepe kommen en schep er extra saus over.
- Werk af met de kaas.
Gebruik de kruiden die jij lekker vindt.
Reacties