Cavatelli met pancetta en tomatensaus

Foto Cathy Van de Moortele
Een heel eenvoudig gerecht uit Bari, het zuiden van Italië. De cavatelli maak je zelf (zie het recept van gisteren). De saus maak je voor je aan de pasta begint. Klaar!

Wat hebben we nodig:
  • 1 recept cavatelli
  • olijfolie
  • 1 grote ui, gepeld en in repen gesneden
  • 250 gr pancetta, in blokjes gesneden
  • 1 fles passata van tomaten van Mutti
  • 6 blaadjes basilicum, gescheurd
  • peper van de molen
  • zout
  • crumbled feta of grof geraspte pecorino
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de cavatelli volgens het recept en laat ze zeker 30 min drogen.
  • Ondertussen maak je de saus: laat wat olie goed warm worden in een diepe pan.
  • Fruit de uireepjes aan tot ze glazig zijn en voeg dan het spek toe. Laat het spek even meegaren.
  • Giet de passata in de pan en kruid met basilicum, peper en zout.
  • Voeg een half glas water toe en warm even goed door. Laat de saus op een zacht vuurtje sudderen.
  • Ondertussen zet je een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur. Breng het water aan de kook.
  • Kook de cavatelli tot ze beetgaar zijn en boven komen drijven.
  • Giet de cavatelli af en hou wat pastakookvocht apart.
  • Doe de cavatelli weer in de pot en schep er een pollepel van de saus bij, samen met wat pastakookvocht.
  • Serveer de cavatelli in diepe kommen en schep er extra saus over.
  • Werk af met de kaas.
TIP:

Gebruik de kruiden die jij lekker vindt.

Reacties