Creoolse scampi pasta

Foto Cathy Van de Moortele
Hohoho, echt. Zeg nooit nee als je de kans krijgt om Creoolse scampi pasta te eten. De bordjes waren leeg in geen tijd. Omdat ik in tijdsnood zat, heb ik verse pasta meegebracht uit het koelvak in de supermarkt. De scampi had ik gelukkig wel op tijd laten ontdooien in de koelkast. Want als ik weet dat ik zoiets lekkers krijg voorgeschoteld, dan wil ik heel snel aan tafel.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr reepjes ontbijtspek, in stukjes gesneden
  • 450 gr scampi, ontdooid, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
  • Cajun kruiden
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 50 ml witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes, uitgelekt
  • 250 gr verse pasta
  • 125 gr curryketchup
  • 1 eetlepel mierikswortelsaus
  • enkele druppels Worcestershiresaus
  • het sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • verse peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Zet je grootste pan op het vuur en laat die goed warm worden.
  • Bak het spek krokant en laat het vet helemaal wegsmelten.
  • Giet het meeste vet weg en laat het krokante spek uitlekken.
  • Droog de scampi met keukenpapier en kruid ze met Cajun kruiden.
  • Bak de scampi in het resterende spekvet.
  • Voeg de look toe.
  • Blus met witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Voeg de uitgelekte tomatenblokjes toe.
  • Kook ondertussen de pasta gaar in ruim, gezouten water.
  • Meng de ketchup met de mierikswortelsaus, Worcestershiresaus en citroensap. Kruid deze saus met peper en zout.
  • Voeg deze mengeling toe aan de pan. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Giet je pasta af en hou wat kookvocht over.
  • Doe de pasta weer in de pot, samen met het kookvocht en enkele lepels van je tomatensaus uit de pan.
  • Dit maakt het omroeren straks makkelijker.
  • Meng de pasta onder de scampi en de saus.
  • Werk af met peterselie en het krokante spek.
TIP:

Laat je scampi mooi kleuren aan beide kanten. Draai ze slechts 1x om.
Mierikswortelsaus bewaart heel lang in de koelkast en komt in kleine bokaaltjes. Lekker met rosbief maar ook in dit scampigerecht. Serveer deze saus eens met gestoomde scampi.

Reacties