Borrelnootjes

Foto Cathy Van de Moortele
In het weekend hou ik van een film op Netflix, een glaasje wijn en wat chips of borrelnootjes. Ik had geen chips en ook geen borrelnootjes in huis, maar hoe snel maak je je eigen snack? In een half uurtje was de klus geklaard en ik voel me er niet schuldig over: zout, zoet, pittig en krokant!

Wat hebben we nodig:
  • 50 gr water
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 15 gr boter
  • 130 gr ongezouten pinda's
  • 100 gr walnoten
  • 100 gr pecannoten
  • 140 gr cashews
  • 140 gr ongepelde amandelen
  • snuif cayennepeper
  • snuifje gerookte paprika
  • peper van de molen
  • snuif zout
  • snuifje komijnpoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een bakplaat in en bekleed ze met bakpapier.
  • Vet het bakpapier ook in.
  • Meng het water met de suiker en de boter in een steelpannetje.
  • Breng aan de kook en laat 1 min doorkoken.
  • Zet het pannetje van het vuur.
  • Meng de 5 soorten noten in een grote kom.
  • Meng de kruiden en strooi die over de noten. Meng met je handen.
  • Giet de siroop over de noten en meng goed met een silicone spatel.
  • Verdeel de noten over de bakplaat, in één laag. De noten mogen elkaar raken maar ze mogen niet op elkaar liggen.
  • Rooster de noten 10 min.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat ze 10 min afkoelen. Roer af en toe de noten om met de spatel.
  • Zet de noten nog 15 - 20 min in de oven tot het lekker begint te geuren in huis.
  • Stort de noten uit op een silicone vel en laat ze helemaal afkoelen.
  • De siroop zal opstijven en rond de noten kleven, de noten zullen heel krokant worden.
TIP:

Voeg eens wat fijngehakte rozemarijn of thijm toe aan de kruidenmengeling.
Gebruik ongezouten, niet geroosterde noten.

Reacties