Pizza finocchio

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had nog wat tomatensaus over van de chitarra alla teramana die ik gisteren gemaakt had. Prima basis voor pizza! Pizzadeeg zit hier altijd in de vriezer. Ik maak 8 porties, verpak die netjes per stuk in plastic folie en vries ze in een diepvriesdoos in. Je kan ze gedurende de nacht laten ontdooien in de koelkast (ze krijgen alleen maar meer smaak als ze langer liggen) en tada: je zelfgemaakte pizza blijft de beste!

Wat hebben we nodig:
  • 1 portie pizzadeeg
  • 2 eetlepels pizzasaus
  • 1 koffielepel venkelzaadjes
  • mozzarella cucina, geraspt
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 8 plakjes venkelsalami
  • 100 gr ricotta
  • oregano
  • chilivlokjes
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie
Hoe gaan we te werk:
  • Leg een pizzasteen in de oven en warm je oven zo heet mogelijk op (ik ga voor 260°C).
  • Maak het pizzadeeg en vorm het tot een ronde pizzabodem.
  • Leg een vel rond bakpapier op een pizzaschep en leg hierop je pizzabodem.
  • Smeer de saus over de bodem (hou de randen vrij) en strooi er de venkelzaadjes over.
  • Verdeel de kaas over de saus, te beginnen van de buitenrand naar binnen.
  • Leg de tomaatjes verspreid over de pizza, met de binnenkant naar boven, zodat de bodem niet zacht wordt van het sap.
  • Schuif de pizza 6 min in de oven.
  • Verdeel de salami over de pizza en leg op elk plakje een hoopje ricotta.
  • Kruid met oregano en chili.
  • Strooi de gesnipperde pijpajuintjes over de pizza.
  • Als je dat lekker vindt, kan je nu ook wat geraspte Parmezaanse kaas over je pizza strooien.
  • Bak de pizza nog 3 min of tot de kaas zacht en warm is.
  • Besprenkel met olijfolie.
TIP:

Pizza kan je zowel koud als warm eten. Geniet!
Op mijn Stoves heb ik een pizzafunctie. Altijd fijn en het zet aan om nog vaker pizza op tafel te zetten: krokante bodem en zachte toppings.
Leg de salami niet meteen op de pizza. Het vlees zal verbranden en hard worden.

Reacties