Broodje kipsalade

Foto Cathy Van de Moortele
Ideaal wanneer je de gebraden kip aan het spit niet helemaal opgekregen hebt. Pluk de restjes kip van het karkas en gebruik ze als beleg voor deze heerlijke sandwich.

Wat hebben we nodig:
  • restjes kip aan het spit, in stukjes getrokken
  • mayonaise
  • 1 steel selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1/4 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • peper en zout
  • enkele druppels tabasco
  • 4 dikke sneden zuurdesembrood of witbrood
  • Dijon mosterd
  • enkele blaadjes kropsla
  • 4 plakjes ontbijtspek
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de stukjes kip met mayonaise, selder, ui. 
  • Kruid met peper, zout en tabasco.
  • Zet de salade koel weg.
  • Besmeer alle sneden brood aan één kant met een laagje mayonaise.
  • Zet een grote antikleefpan op het vuur en bak het brood op de besmeerde kant goudbruin.
  • Leg de sneden brood voor je en besmeer de niet gebakken kanten met mosterd.
  • Beleg 2 sneden brood met blaadjes kropsla. 
  • Schep op de sla flink wat kipsalade.
  • Leg de plakjes ontbijtspek op een dubbel vel keukenpapier en bak het spek in 2 - 3 min krokant in de microgolf. 
  • Laat het spek even "drogen" op vers keukenpapier en leg de krokante speklapjes dan op de kipsalade.
  • Dek af met de resterende sneden brood.
TIP:

Ik heb deze Amerikaanse sandwich geserveerd met broccoli-koolsla en een handjevol chips.

Reacties