Broodje kipsalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- restjes kip aan het spit, in stukjes getrokken
- mayonaise
- 1 steel selder, in fijne brunoise gesneden
- 1/4 ui, gepeld en fijngesnipperd
- peper en zout
- enkele druppels tabasco
- 4 dikke sneden zuurdesembrood of witbrood
- Dijon mosterd
- enkele blaadjes kropsla
- 4 plakjes ontbijtspek
- Meng de stukjes kip met mayonaise, selder, ui.
- Kruid met peper, zout en tabasco.
- Zet de salade koel weg.
- Besmeer alle sneden brood aan één kant met een laagje mayonaise.
- Zet een grote antikleefpan op het vuur en bak het brood op de besmeerde kant goudbruin.
- Leg de sneden brood voor je en besmeer de niet gebakken kanten met mosterd.
- Beleg 2 sneden brood met blaadjes kropsla.
- Schep op de sla flink wat kipsalade.
- Leg de plakjes ontbijtspek op een dubbel vel keukenpapier en bak het spek in 2 - 3 min krokant in de microgolf.
- Laat het spek even "drogen" op vers keukenpapier en leg de krokante speklapjes dan op de kipsalade.
- Dek af met de resterende sneden brood.
Ik heb deze Amerikaanse sandwich geserveerd met broccoli-koolsla en een handjevol chips.
Reacties