Steak Marsala met romige pasta

Foto Cathy Van de Moortele
Ik kan niet wachten om dit recept nog eens te maken. Yummy!

Wat hebben we nodig:
  • 2 filet pure, op kamertemperatuur
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 bakje kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 40 ml Marsala
  • 40 ml kippenbouillon, heet
  • 2 eetlepels balsamicosiroop
  • vers gesnipperde peterselie
  • 340 gr verse tagliatelle
  • 1 blik kerstomaatjes, uitgelekt
  • 100 gr ricotta
  • 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 200 gr jonge spinazie, gewassen en gedroogd
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een antikleefpan op het vuur en laat er de olie en boter warm in worden.
  • Kruid de steaks met peper en zout aan beide zijden. Wrijf ze in met olijfolie.
  • Bak de  steaks aan beide kanten bruin. Draai ze maar 1x om. Bak de ze tot ze à point zijn.
  • Haal de steaks uit de pan en hou ze warm.
  • Voeg de resterende olie en boter toe aan de pan.
  • Bak de champignons en uisnippers toe. Kruid met zout.
  • Laat de champignons en uien bakken tot ze zacht zijn.
  • Blus met de Marsala, bouillon en balsamico.
  • Voeg de steaks weer toe aan de pan en hou ze warm op een heel laag vuurtje.
  • Werk af met de peterselie.
  • Ondertussen kook je de pasta gaar in ruim, gezouten water.
  • Giet af en doe de pasta weer in de pot.
  • Roer de ricotta en Parmezaanse kaas door de pasta tot alles mooi homogeen gemengd is.
  • Voeg de uitgelekte tomaatjes en spinazie toe aan de pasta.
  • Serveer de pasta bij de steaks en de heerlijke saus.
TIP:

Je kan ook verse geitenkaas gebruiken ipv ricotta of room.
Heb je geen Marsala? Neem dan de helft droge witte wijn en de helft cognac.
Gebruik gerust verse kerstomaatjes.

Reacties