Steak Marsala met romige pasta
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 filet pure, op kamertemperatuur
- peper en zout
- scheutje olijfolie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 1 bakje kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 40 ml Marsala
- 40 ml kippenbouillon, heet
- 2 eetlepels balsamicosiroop
- vers gesnipperde peterselie
- 340 gr verse tagliatelle
- 1 blik kerstomaatjes, uitgelekt
- 100 gr ricotta
- 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 200 gr jonge spinazie, gewassen en gedroogd
- Verhit een antikleefpan op het vuur en laat er de olie en boter warm in worden.
- Kruid de steaks met peper en zout aan beide zijden. Wrijf ze in met olijfolie.
- Bak de steaks aan beide kanten bruin. Draai ze maar 1x om. Bak de ze tot ze à point zijn.
- Haal de steaks uit de pan en hou ze warm.
- Voeg de resterende olie en boter toe aan de pan.
- Bak de champignons en uisnippers toe. Kruid met zout.
- Laat de champignons en uien bakken tot ze zacht zijn.
- Blus met de Marsala, bouillon en balsamico.
- Voeg de steaks weer toe aan de pan en hou ze warm op een heel laag vuurtje.
- Werk af met de peterselie.
- Ondertussen kook je de pasta gaar in ruim, gezouten water.
- Giet af en doe de pasta weer in de pot.
- Roer de ricotta en Parmezaanse kaas door de pasta tot alles mooi homogeen gemengd is.
- Voeg de uitgelekte tomaatjes en spinazie toe aan de pasta.
- Serveer de pasta bij de steaks en de heerlijke saus.
Je kan ook verse geitenkaas gebruiken ipv ricotta of room.
Heb je geen Marsala? Neem dan de helft droge witte wijn en de helft cognac.
Gebruik gerust verse kerstomaatjes.
Reacties