Scones met gojibesjes en chocolade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 280 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- 30 gr donkerbruine suiker
- 6 gr bakpoeder
- snuifje natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- zeste van 1/2 onbespoten sinaasappel
- 60 gr ijskoude boter, in blokjes gesneden
- 240 gr volle, Griekse yoghurt
- 1 eierdooier
- 50 gr gojibesjes
- 50 - 80 gr chocolate chips
- Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht.
- Vet een bakplaat in met bakspray.
- Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder, natriumbicarbonaat, zout en zeste.
- Meng de boter kort door de bloem. Gebruik hiervoor twee messen ipv je handen, zodat de boter niet zacht wordt.
- Meng de yoghurt met de dooier en meng die kort door de andere ingrediënten.
- Meng nu ook de besjes en chocolate chips (meer of minder, zoals jij zelf kiest) door het mengsel.
- Meng niet langer dan nodig, zodat de scones niet taai worden.
- Leg het deeg op de bakplaat in een cirkel met een doorsnede van 20 cm.
- Snij in 8 gelijke punten en haal ze iets uit elkaar, zodat elke scone apart gebakken wordt.
- Bak de scones 14 min of tot ze mooi lichtgekleurd zijn.
- Laat de scones afkoelen tot ze lauwwarm zijn.
Lekker als ontbijt of als tussendoortje.
Serveer lauwwarm.
Gojibessen koop je meestal gedroogd. Niet zo makkelijk om ze vers te vinden, maar ook gedroogd zijn ze lekker. Soms zijn ze heel erg droog om zo te eten. Dan kan je ze even in een bodempje heet water leggen, zodat ze weer mooi zacht worden. Voor dit recept gebruik je gewoon de gedroogde gojibes.
Reacties