Smeuïge brownies

Foto L. Joos
Jawel, nog een recept voor brownies.. Ik kan niet anders, dit recept moet er gewoon bij. Ze zijn zacht, ze zijn smeuïg, ze zijn een en al chocolade en ze smeken om opgegeten te worden. Daarom dus.

Wat hebben we nodig:
  • 225 BLOC Chocolade Callebaut, in stukjes gesneden
  • 30 gr pure cacao
  • 1 eetlepel espressopoeder
  • 250 gr boerenboter, gesmolten en goed warm
  • 420 gr fijne griessuiker
  • 70 gr donkerbruine suiker
  • 360 gr eieren (6 eieren)
  • 2 koffielepels vanille extract
  • 12 gr zout
  • 140 gr patisseriebloem
  • 60 gr pure cacao
  • vlokjes grof zeezout
Hoe gaan we te werk:
  • Vet een bakvorm van 24x24cm in en bekleed hem met bakpapier. Laat de zijden overhangen. Vet ook het papier in.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de chocolade met de cacao en espressopoeder in een kom en giet er de warme, gesmolten boter over.
  • Laat even staan en roer dan goed om tot een glanzende ganache.
  • Klop de twee soorten suiker met de eieren, vanille en zout gedurende 10 min op. Zet je timer, want de duur van het kloppen zal het verschil maken.
  • Giet de ganache bij het beslag en klop nog even verder tot alles goed gemengd is.
  • Zeef de bloem met de cacao. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Spatel de bloem door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm.
  • Bak de brownie 20 min.
  • Haal de brownie uit de oven en tik hem meerdere keren tegen je werkblad, zodat hij straks mooi "kraakt" als hij gebakken is.
  • Strooi wat zoutvlokjes over de brownie.
  • Zet de brownie terug in de oven en laat hem nog 25 min verder bakken.
  • Laat de brownie afkoelen in de vorm.
  • Haal de brownie met het bakpapier uit de vorm en versnij in gelijke vierkantjes.
TIP:

Zorg dat je zeker je tijd neemt om de eieren en de suiker goed te mixen.
Neem kwaliteit chocolade en cacao. Het maakt het verschil. 

Reacties