Focaccia met rozemarijn
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr water, lauwwarm
- 1 lepeltje fijne griessuiker
- 1 zakje korrelgist (7 gr)
- 500 gr pizzabloem (ik heb Bisco gebruikt)
- 100 gr olijfolie
- 10 gr zout
- Maldon zoutvlokken
- verse rozemarijn, geritst
- Doe het water in een kom en los er de suiker in op.
- Roer er de gist onder.
- Laat het papje schuimig worden. Reken daar zo'n 10 min voor.
- Stort de bloem op je werkblad en maak een kuiltje in het midden.
- Giet het gistwater in het kuiltje, samen met 45 gr van de olie.
- Meng goed door elkaar.
- Voeg het zout toe en meng goed.
- Kneed het deeg tot het mooi zacht en homogeen is.
- Leg de deegbal in een lichtjes ingevette kom en dek af met een deksel.
- Laat het deeg 1u rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
- Vet een bakplaat in.
- Stort het deeg op de plaat en druk het uit tot de gewenste vorm. Probeer het deeg overal even dik te laten: zo'n 3cm.
- Druk met je vingers overal kuiltjes in het deeg.
- Besprenkel het deeg met olijfolie en dek af met plastic folie.
- Laat het deeg 40 min rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C.
- Druk je vingers nogmaals in het deeg.
- Versier je focaccia met de rozemarijnnaaldjes.
- Bestrooi met het Maldon zout en sprenkel er de rest van de olijfolie over.
- Bak het brood goudbruin in 20 min.
- Laat de focaccia afkoelen op een rooster.
Varieer met de kruiden. Denk aan oregano en thijm.
Reacties