Met abrikoos gelakte kippenbil

Foto Cathy Van de Moortele
Noem me maar gek, maar ik had van thuis uit al HelloFresh besteld voor tijdens onze vakantie in Florida. Ik wou de Amerikaanse versie wel eens uittesten en we hebben het ons niet beklaagd. Dit eerste gerechtje was echt voor herhaling vatbaar: sticky, zoete kippenbil met kruidige aardappelpartjes. Ja dag!

Wat hebben we nodig:
  • 2 kippenbillen, afgedroogd met keukenpapier
  • peper
  • zout
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 350 gr aardappelen, gewassen en in partjes gesneden
  • 1 koffielepel aardappelkruiden
  • 2 koffielepels olijfolie
  • zeste van 1/2 citroen
  • 60 gr abrikozenconfituur
  • 1 koffielepel Dijon mosterd
  • 15 gr boter
  • sap van 1/2 citroen
  • 225 gr broccoliroosjes
  • 15 gr boter
  • enkele chilivlokjes
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C. Zet een ovenschaal voor de kip en eentje voor de aardappelpartjes klaar.
  • Kruid de kip aan alle kanten met peper, zout en paprikapoeder. Leg de kip in de ovenschaal met de velkant naar boven.
  • Bak de kip 30 min of tot ze goudbruin en krokant is.
  • Kruid de aardappeltjes met peper, zout en aardappelkruiden.
  • Sprenkel de olijfolie over de partjes en meng goed.
  • Leg de aardappelpartjes in de tweede ovenschaal en schuif ze op een rooster onder de kip. Laat de aardappeltjes 25 min meegaren of tot ze mooi gebruind en gaar zijn.
  • Meng de confituur met de mosterd en de boter en warm dit sausje op een zacht vuurtje op.
  • Zet de pan van het vuur en klop er het citroensap door. Kruid met zout.
  • Haal de kip uit de oven en strijk ze in met de helft van het sausje.
  • Zet de kip nog 5 min terug in de oven zodat de saus kleverig wordt.
  • Stoom ondertussen de broccoliroosjes beetgaar.
  • Roer de citroenzeste, boter, peper, zout en chilivlokjes door de broccoli.
TIP:

Maak gerust wat meer saus, je zal het je niet beklagen.

Reacties