Met abrikoos gelakte kippenbil
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 kippenbillen, afgedroogd met keukenpapier
- peper
- zout
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 350 gr aardappelen, gewassen en in partjes gesneden
- 1 koffielepel aardappelkruiden
- 2 koffielepels olijfolie
- zeste van 1/2 citroen
- 60 gr abrikozenconfituur
- 1 koffielepel Dijon mosterd
- 15 gr boter
- sap van 1/2 citroen
- 225 gr broccoliroosjes
- 15 gr boter
- enkele chilivlokjes
- Verwarm de oven voor op 220°C. Zet een ovenschaal voor de kip en eentje voor de aardappelpartjes klaar.
- Kruid de kip aan alle kanten met peper, zout en paprikapoeder. Leg de kip in de ovenschaal met de velkant naar boven.
- Bak de kip 30 min of tot ze goudbruin en krokant is.
- Kruid de aardappeltjes met peper, zout en aardappelkruiden.
- Sprenkel de olijfolie over de partjes en meng goed.
- Leg de aardappelpartjes in de tweede ovenschaal en schuif ze op een rooster onder de kip. Laat de aardappeltjes 25 min meegaren of tot ze mooi gebruind en gaar zijn.
- Meng de confituur met de mosterd en de boter en warm dit sausje op een zacht vuurtje op.
- Zet de pan van het vuur en klop er het citroensap door. Kruid met zout.
- Haal de kip uit de oven en strijk ze in met de helft van het sausje.
- Zet de kip nog 5 min terug in de oven zodat de saus kleverig wordt.
- Stoom ondertussen de broccoliroosjes beetgaar.
- Roer de citroenzeste, boter, peper, zout en chilivlokjes door de broccoli.
Maak gerust wat meer saus, je zal het je niet beklagen.
Reacties